
Fındıktan Sonra / Gone with the Hazelnuts - 40'
- 09.12.2018 Pa - 15:00
- Film
- Ankara
Fındıktan Sonra
İmeceden mevsimlik işçiliğe, Düzce’nin Çiçekpınar köyünün kapitalizm karşısındaki mücadelesi... 1930’lardan 2000’lere tarım işçiliğindeki değişime odaklanan belgesel, köyün sosyal yapısındaki dönüşümleri ve eski işçilerin patron oğullarının mevsimlik
işçiliğe bugünkü yaklaşımını gösteriyor. Çiçekpınar köylülerinin fındık öncesi zamanda kendi kendine yetebilen dayanışmacı bir topluluktan nasıl olup da fındık sonrası zamanda herkesin kendi işine baktığı hiyerarşik bir organizasyona dönüştüğüne beraberce cevap aranıyor.
Ercan Kesal
1959 Avanos doğumlu. Ege Üniversitesi, Tıp Fakültesi mezunu. “3 Maymun” ve “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmlerinin senarist
ve oyuncusu, “Anons” filminin senaristi olan Kesal, birçok ödüllü filmde rol aldı. Peri Gazozu, Evvel Zaman, Nasipse Adayız, Cin Aynası, Bozkırda Bir Geceyarısı, Zamanın İzinde ve Aslında isimli kitapların da yazarıdır.
2018 Ankara Uluslararası FF; Ulusal Belgesel Yarışması; İkincilik Ödülü
Yoksullara Yer Yok
Ya demokrasi yurttaşlara adil biçimde hizmet etmeyerek onları yarı yolda bırakırsa? Ya eşitsizlik olağanlaşır ve yardıma en muhtaç insanlar parasız, evsiz ve haklarından mahrum biçimde vatansız bırakılırlarsa? Macaristan’da hükümet sosyal yardımları kesip evsizlere suçlu muamelesi yaparken orta-sınıf evsizlerden oluşan bir grup eylemci, sosyal adaleti ve yurttaş olma haklarını korumak için yetkililerle yüzleşiyor. İki kurucu üyenin trajik ölümünden sonra grup, Macaristan’ın gittikçe daha da saldırganlaştığını ve bu sebeple mücadelelerinin her zamankinden daha önemli olduğunu düşünüyor.
Laszlo Bihari
Budapeşte’de yaşayan gazeteci ve sinemacı. Bihari’nin son işi Roman topluluklarının dışlanmasına ve yoksullaştırılmasına odaklanıyor. Bihari’nin gazetecilik çalışmaları ise deneysel sanat sahnesini ve sokak eylemselliğini konu ediniyor. 23 yıllık medya deneyimine sahip gazeteci, Macaristan’ın en önemli gazetelerinde çalışırken Macaristan ve Avrupa’daki sivil toplum ve çevre örgütleri üzerine uzmanlaştı. “No Country for the Poor” Bihari’nin ilk belgesel filmi.